Szponzorált linkek

Munkabérek - 2020. (cikkünk a kormányrendelet megjelenésére vár)


A Kormány minden év végén kormányrendeletben teszi közzé a következő évben kötelezően megállapítandó bruttó munkabért. A kormányrendeletek és törvénymódosítások a Magyar Közlönyben érhetők el, amely ingyenesen olvasható a www.kozlonyok.hu oldalon.

A munkálatók és a munkavállalók tavaly két év távlatában állapodtak meg 8-8%-os béremelésben. Bár a szakszervezetek 2020-ra kétszámjegyű százalékos emelést szeretett volna elérni, ez nem sikerült, maradt a 8%.


Ennek értelmében:

  • A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított bruttó alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén 2020. január 1-jétől havibér esetén 161 000 Ft.
  • A legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló bruttó garantált bérminimuma a teljes munkaidő teljesítése esetén 2020. január 1-jétől havibér esetén 210 600 Ft.


A 2020-as évre vonatkozó kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapítására és kihirdetésére 2019.12.30-án került sor Varga Mihály pénzügyminiszter budapesti sajtótájékoztatóján. A kormányrendeletet a Magyar Közlönyben való megjelenése után közzétesszük és a cikket frissítjük a heti- és napibérre vonatkozó adatokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése